Авторски права

Всички материали в сайтовете
www.ipetar.com,  space.ipetar.com и  pressphoto.ipetar.com
са със запазени авторски права.

Използването по какъвто и да било начин на снимки, текстове, графики от сайтовете изисква писмено съгласие или разрешение.


.
Криейтив Комънс договор
Сайт с лицензирано съдържание
Creative Commons Attribution 3.0 License.

Снимки

Всички снимки в сайта са направени от Петър Петров и авторските права се представляват от Петър Петров, www.ipetar.com.

Изключение правят снимките в раздела за село Буковец, където са упоменати респективно техните автори, а това до момента, към дата 26.04.2010 г. са:

Благовеста Петрова - снимки на страница Природа в раздела за село Буковец. На страница История, археологически останки на билото на връх Чукава и снимка на стара буковска къща.
На страница Туризъм, изглед от Голема планина. Също така авторството на първите две снимки използвани като връзки / url към страниците История и Природа на началната страница, и които фигурират и на страница Природа е упоменато на страница Природа. Снимки в текстовите публикации в блога за село Буковец.

Евгени Тошев - снимки на страниците на блога за село Буковец - в галерия "Зима", както и в текстовите публикации.


Атанас Гажварски - снимки в галерия "Традиция" в блога за село Буковец. На страница История - архивна снимка на Петър Гажварски и Йорданка Кръстева.

Авторството на някои от снимките в раздела за село Буковец не е упоменато с цел да се запази определен графичен модел на страницата.

Всички снимки в раздел Фотография на сайта са публикувани в периодичния печат и са публично достъпни.


Текстове

Авторските права на всички текстове в сайта www.ipetar.com принадлежат на Петър Петров, www.ipetar.com.

Изключение правят текстовете в раздела за село Буковец, както и в публикациите в блога за село Буковец, за които изрично са посочени техните източници и автори.

Информация за текстовете в интервю и писмено са предоставени от:
Ангелина Милева
Атанас Гажварски
Благовеста Петрова
Георги Райчинов
Евгени Тошев
Маргарита Петрова

Интервюто на Георги Райчинов е взето от Атанас Гажварски.
Интервюто на Ангелина Милева е взето от Благовеста Петрова.

За материалите от други източници са упоменати техните автори, както и връзки към публикацията когато това е задължително упоменато, като съответния материал е оформен като цитат и са спазени конкретните изисквания на източника за използване на информацията.

Местоположенията на обектите изложени в страница Туризъм са определени по географска и административна карти на България.

Изнесените в сайта бази данни представляват публична информация, която е обществено достъпна чрез сайтовете на съответните администрации.


Общи

Всички авторски права върху графичния, илюстративен, фотографски и текстови материали в сайта www.ipetar.com, както и съответните поддомейни са притежание на автора им, представляват интелектуална собственост и са обект на закрила от Закон за авторско право и сродните му права. Използване по какъвто и да е начин на каквито и да е материали от www.ipetar.com и неговите поддомейние забранено. Използването на материали от www.ipetar.com е се позволява единствено след писмено съгласие и договаряне на конкретни условия. Ако бъде дадено позволение за ползване на даден материал от сайта е задължително да се упомене източник и електронен адрес / url на страница за връзка за конкретния материал. Използването на материали от ipetar.com извън упоменатото по-горе е забранено.